Instant Design Kontakt:
E-po┼ítni naslov je zavarovan pred neza┼żeleno po┼íto, za ogled potrebujete Javascript
Tel.: 041-674-170
        051-354-320
Pon-Pet od 9h do 16h
     
  Prenova stanovanja
 
  Potreba po prenovi stanovanja se pojavi iz razli─Źnih razlogov. Nekateri jo za─Źutijo zaradi ┼żelje po spremembi bivalnega okolja, zaradi naveli─Źanosti in navajenosti na predmete in barve, ki jih obdajajo. Drugi zaradi nakupa novega stanovanja, tretji zaradi prodaje le tega, nekateri zaradi spremembe namembnosti posameznih prostorov, zaradi dotrajanosti,…

Veliko ljudi odlaša z prenovo dokler se ne odlo─Źijo za prodajo ali oddajo svojega stanovanja oz. nepremi─Źnine. Takrat spoznajo, da je nujno prostor vsaj nekoliko, ─Źe ┼że ne popolnoma, preurediti, osve┼żiti, da bo na potencialne stranke naredilo boljši vtis, da bo bolj privla─Źno in prijetnejše, z drugimi besedami magnet za kupca ali najemnika in tako zanj iztr┼żiti ─Źim ve─Ź.

Te┼żje in dolgotrajnejše je prodajati zanemarjeno, tema─Źno, neurejeno stanovanje kot vzdr┼żevano in svetlo.

Nepremi─Źninski agenti so dolgo ─Źasa skušali prodati stanovanje, ki je bilo zanemarjeno. Lastniki so na njihovo priporo─Źilo nato najeli oblikovalce za svetovanje pri prenovi.
V kopalnici so zamenjali straniš─Źno školjko, umivalnik, zavese za prho in ostale kopalniške dodatke, obnovili so tudi nekaj kerami─Źnih ploš─Źic. V kuhinji so zamenjali pipo, pomivalno korito in delovni pult, prebarvali so vrata kuhinjskih elementov, osve┼żili barvo sten in temeljito po─Źistili stanovanje.
Finan─Źni vlo┼żek, nekaj ─Źez 1000 eurov  je bil v primerjavi z dobi─Źkom minimalen. Stanovanje so potem, ko so odšteli vse stroške prodali za 5.000 eurov ve─Ź, kot je bilo ocenjeno  pred prenovo.

Stene s katerih se luš─Źi barva, poškodovane talne obloge, spraskana vrata omar, dotrajane pipe in okna, stare in obledele zavese, porumenela, neko─Ź bela vrata, v najslabšem primeru obdelana s pomo─Źjo hišnih  ljubljen─Źkov… vsekakor ne naredijo dobrega vtisa na nikogar, kaj šele na potencialne stranke.

Verjetno si tudi vi ne bi ┼żeleli ┼żiveti v svojem, za vas novem stanovanju, v katerem je prej ┼żivel nekdo drug in si ga uredil po lastnih ┼żeljah in okusu, za popolnoma novo opremo pa vam je zmanjkalo finan─Źnih sredstev?
Veliko mladih se po kon─Źanem študiju vrne domov, nazaj k staršem, pa ne zato, ker bi si tako ┼żeleli sami, ali na ┼żeljo staršev, ampak so v to prisiljeni. ┼Żal je lastno stanovanje za ve─Źino mladih ’znanstvena fantastika’. Vendar pa to še ne pomeni, da prostor, ki je na voljo, ne bi odra┼żal odraslega, zrelega ─Źloveka, ─Źeprav pod streho staršev.
Seveda pa se pri nekaterih pojavi tudi ’sindrom praznega gnezda’, ko otroci odrastejo in se odselijo od staršev, ki imajo naenkrat preve─Ź praznih sob, prostora pa─Ź ni nikoli preve─Ź… Morda je to razlog za prenovo, za belo preprogo, za kanape, za omaro v katero lahko vstopiš, za jacuzi v spalnici,…  

Skratka, razlogov za prenovo je mnogo, prav tako na─Źinov kako se je lotiti.
Bolj pogumni se je bodo lotili sami, nekateri bodo pri tem bolj uspešni, drugi manj.

Seveda, pa se lahko obrnete tudi na razne strokovnjake s tega podro─Źja. Z urejanjem in preurejanjem bivalnih prostorov se ukvarjajo razna podjetja in posamezniki, od arhitektov, ki imajo svoj pristop, do oblikovalcev notranjih prostorov in dekoraterjev, ki se stvari lotevajo na svoj na─Źin in seveda vsak v svojem cenovnem okviru.
Ponujajo opremljanje stanovanj, hiter ’redesign’, male gradbene intervencije v stanovanju, svetovanje in izvedbo, dodatke za stanovanja,…

Odlo─Źitev kako se boste prenove lotili, je seveda v vaših rokah. Verjetno pa je bolje, da stvar prepustite strokovnjakom, ki imajo izkušnje in potrebno znanje, da bodo prostori zares za┼żiveli, seveda z upoštevanjem vaših ┼żelja in finan─Źnih zmo┼żnosti.
In ne pozabite, da ni vedno potrebna popolna prenova in veliko denarja, v─Źasih je dovolj samo ’preobleka’, nove zavese, sve┼że popleskane stene, vrata omar, nekaj novih blazin na sede┼żni garnituri,…
 
 

Instant design, urejanje bivalnih prostorov, Luka David Rogelj s.p., Celovška 287, 1117 Ljubljana
Izvedba 3xdvojniw Januar 09 - uporabite Firefox